Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Новосад пообіцяла зафіксувати через освітні програми вивчення медіаграмотності в школах

25 листопада 2019 року міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що буде зафіксовано через освітні програми вивчення медіаграмотності в школах.
Не виконано
Сказано 25 листопада 2019 р.

Джерело

  • https://nash.live/news/society/hlava-mon-zajavila-shcho-ukrajintsiv-zi-shkoli-vchitimut-mediahramotnosti.html
  • https://ua.interfax.com.ua/news/interview/636506.html
  • https://mon.gov.ua/ua/news/mon-rozrobilo-novij-derzhavnij-standart-osviti-dlya-5-9-klasiv-z-chitkimi-kriteriyami-sho-same-maye-znati-uchen-dokument-na-gromadskomu-obgovorenni
  • https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-proyekt-derzhavnogo-standartu-bazovoyi-serednoyi-osviti
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2889855-rada-zvilnila-urad-goncaruka.html
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/516-20

Результат

20 січня 2020 року міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що планує надати приклади та методики викладання медіаграмотності у школах.

4 березня 2020 року Міністерство освіти і науки України розробило новий стандарт базової середньої освіти (для обговорення), де було зафіксовано вивчення медіаграмотності. Стандарт тоді не було затверджено.

Враховуючи цю інформацію, а також те, що 4 березня 2020 року після відставки прем'єра «за власним бажанням» – уряд Гончарука та міністра освіти і науки Ганну Новосад теж було відправлено у відставку, обіцянці присвоєно статус «не виконано».