Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський пообіцяв голосувати за закон №2179 тільки при проведенні конкурсу на голову Державної служби фінансового моніторингу

16 жовтня 2019 року народний депутат України Олександр Дубінський пообіцяв голосувати за закон №2179 про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів тільки при проведенні конкурсу на голову Державної служби фінансового моніторингу. "Нам запропонували законопроект 2179, яким встановлюються величезні штрафи за порушення фінансового моніторингу. 34 млн грн для аудитора чи нотаріуса і 140 млн грн для банку. Ця історія дозволяє взяти під контроль всі платежі. Ми на комітеті вимагали цей законопроект направити на доопрацювання і я думаю, що одним з моїх принципових умов для голосування за цей законопроект буде проведення конкурсу на нового голову гос. фін. моніторингу. Нехай це буде людина, яка займатиметься аналізом обігу коштів. Зараз там сидить Черкаський..ніякого добра там не буде", - заявив він (відео).
Не виконано
Сказано 16 жовтня 2019 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=U88aOZuK0bQ
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=1487
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66949
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2085
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/537-2015-%D0%BF#n2

Результат

6 грудня 2019 року відбулось голосування за проект закону №2179 про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Народний депутат зауважив, що підтримає законопроект при умові проведення конкурсу на нового голову гос. фін. моніторингу. Враховуючи те, що в тексті законопроекту про це не йдеться, а своїх поправок народний депутат до закону не вносив, обіцянка отримує статус "не виконано".

Вступ на державну службу в Держфінмоніторингу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, що затверджується Кабінетом Міністрів України або за іншою процедурою, визначеною законодавством. Держфінмоніторинг очолює Голова, який призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням Прем’єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій Міністра фінансів.