Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник Голови Верховної Ради України

Корнієнко у передвиборчій програмі обіцяє ухвалити стратегію поступового зменшення єдиного соціального внеску

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу", за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою ухвалити стратегію поступового зменшення єдиного соціального внеску.
У процесі
Сказано 19 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5528
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5527

Результат

13 травня 2020 року Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №2166, який спрямовано на скасування подвійного оподаткування єдиним соцвнеском (ЄСВ) для осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Документом внесено зміни до статті 4 і 7 Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування":

- доповнено перелік осіб, звільнених від сплати ЄСВ, особами, які здійснюють незалежну професійну діяльність, якщо вони отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю. Вони зможуть бути платниками ЄСВ виключно за умови їх добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного соцстрахування;

- звільнені від сплати ЄСВ за себе особи, які провадять незалежну професійну діяльність, за умови взяття їх на облік в якості фізичних осіб-підприємців (ФОП) і здійснення ними одного виду діяльності одночасно в якості ФОП та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність;

- скасовано зобов'язання для ФОПів (крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування), осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства платити мінімальний розмір ЄСВ у разі відсутності діяльності, тобто, за місяці без доходу (прибутку).

"Слуга народу" віддала 212 голосів "за".

13 травня 2020 року було ухвалено законопроект №3329-д, який передбачає продовження податкових та адміністративних послаблень для бізнесу, а також звільнення медиків від податків на період карантину.

Саме він тимчасово, за періоди з 1 березня по 31 травня 2020 року, звільняє від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ за себе:

- ФОП, в т. ч. спрощенців;

- осіб, які провадять незалежну професійну діяльність;

- членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

"Слуга народу" віддала 211 голосів "за".