Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Секретар Комітету з питань освіти, науки та інновацій

Піпа у передвиборчій програмі пообіцяла ініціювати закони щодо врегулювання проблем просторового розвитку районів з багатоповерхівками

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма Наталії Піпи з обіцянкою ініціювати законодавчі зміни щодо врегулювання проблеми збалансованого просторового розвитку районів із багатоповерховою забудовою. Встановлення чітких меж парків з метою недопущення незаконних забудов у зелених зонах.
У процесі
Сказано 19 червня 2019 р.
Контроль виконання через 2 мiсяцi.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp407pt001f01=919pf7201=16463.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69973

Результат

Станом на січень 2022 року серед законодавчих ініціатив Наталії Піпи є проєкт закону №4111 про мораторій на видалення зелених насаджень на окремих об'єктах благоустрою населених пунктів. Ініціатива передбачає запровадження мораторію на видалення зелених насаджень на окремих об’єктах благоустрою в населених пунктах України строком на 5 років. До таких об’єктів належать сквери, парки, лісопарки, рекреаційні зони, ліси, урочища зі стрімкими схилами, зелені насадження прибудинкових територій та території охоронних зон навколо об’єктів природно-заповідного фонду та культурної спадщини, берегозахисні ділянки та водоохоронні зони, острови річок, які знаходяться в межах населених пунктів.

Таким чином, законодавча ініціативи спрямована на реалізацію передвиборчої обіцянки. Зокрема, це стосується пункту програми щодо встановлення чітких меж парків з метою недопущення незаконних забудов у зелених зонах.

"Слово і діло" очікує й на інші ініціативи щодо врегулювання проблеми збалансованого просторового розвитку районів із багатоповерховою забудовою, для надання відповідного статусу обіцянці.