Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Верховної Ради України
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Стефанчук гарантує, що президент внесе законопроект про кримінальну відповідальність за "кнопкодавство"

12 червня 2019 року представник президента у ВРУ Руслан Стефанчук під час інтерв'ю зазначив, що найближчим часом Президент України Володимир Зеленський внесе законопроект про кримінальну відповідальність за неперсональне голосування народних депутатів України. "Поки можу гарантувати, що найближчим часом Перезидент України законопроект, яким буде передбачена кримінальна відповідальність за неперсональне голосування", - заявив він.
Виконано
Сказано 12 червня 2019 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/rus/news/ruslan-stefanchuk-problemy-rabote-rady-mozhno-1560322477.html
  • https://ua.interfax.com.ua/news/political/594465.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=66098
  • http://www.golos.com.ua/article/318629

Результат

18 червня 2019 року Руслан Стефанчук зазначив, що вищезазначена ініціатива знаходиться на фінальному редагуванні та може бути внесена до парламенту поточного тижня. "Ми підготували і, я сподіваюся, внесемо два основних законопроекти - це про кримінальну відповідальність за кнопкодавство і про відповідальність за депутатські прогули", - зазначив він.

21 червня 2019 року Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд ВРУ проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України, де пропонується встановити кримінальну відповідальність за здійснення нардепом України будь-яким способом голосування у Верховній Раді України та/або її органах замість іншого народного депутата України (неособисте голосування).

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки Президент України ініціював вищезазначеней проект Закону, як і раніше зазначав представник президента у ВРУ Руслан Стефанчук.