Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Вінниці

Моргунов має намір запустити муніципальний велопрокат у вересні 2018 року

20 червня 2018 року міський голова Вінниці Сергій Моргунов повідомив про намір запустити у місті муніципальний велопрокат з вересня 2018 року.
Не виконано
Сказано 20 червня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/SAMorgunov/posts/1063025690515193?__tn__=-R
  • https://vezha.vn.ua/munitsypalnyj-veloprokat-vzhe-u-vinnytsi-z-yavylysya-pershi-smart-stantsiyi-ta-velosypedy-foto/
  • https://vn.20minut.ua/Podii/veloprokat-za-tsinoyu-proyizdu-v-transporti-skoro-bude-u-vinnitsi-podr-10724535.html
  • http://www.vinnitsa.info/news/vinnitsya-otrimala-velosipedi-vid-nextbike-munitsipalniy-veloprokat-planuyut-zapustiti-cherez-tizhden.html

Результат

20 вересня 2018 року співзасновник компанії "Некстбайк Україна" Остап Буденкевич повідомив, що точної дати запуску ще немає, що пов’язано з транспортуванням обладнання та велосипедів у Вінницю. "У наших планах почати монтувати станції вже на наступному тижні у вашому місті (з 24 вересня - авт.), аби почати роботу з жовтня 2018 року", — розповів співзасновник.

2 жовтня 2018 року у Вінницю привезли велосипеди для запуску муніципального велопрокату. 120 велосипедів ще перебувають на складах вінницької транспортної компанії. За словами керівника розвитку велоінфраструктури у місті Вінниці Андрія Сорокіна, запустити муніципальний велопрокат планують цього тижня. За його словами на монтаж усіх дванадцяти станцій потрібно два дні. І вже до кінця тижня (7 жовтня 2018 року - авт.) муніципальний велопрокат може почати роботу. Враховуючи те, що муніципальний велопрокат планувалось запустити саме з вересня 2018 року, як заявляв міський голова, а налагоджувальні роботи з запуску розпочались уже у жовтні 2018 року (інфраструктурні об’єкти почали встановлювати 30 вересня), обіцянка отримує статус невиконаної через порушення заявленого строку виконання. "Цей проект нічого не коштує для міського бюджету: 180,5 тисяч швейцарських франків (близько п’яти мільйонів гривень) виділяє Швейцарське Бюро співробітництва як грант на розвиток велоінфраструктури в нашому місті", — казав директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян. Що стосується термінів його роботи у зв’язку з приходом холодів, чиновник (співробітник енергетики, транспорту та зв’язку ВМР Андрій Сорокін) пояснив, що орієнтуватимуться за погодою. Щойно все замете снігом – велосипеди зі станцій прокату приберуть. А з відкриттям нового сезону – знову повернуть.