Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Вінниці

Моргунов пообіцяв ініціювати археологічні дослідження на території Вінниці

11 травня 2017 року міський голова Вінниці Сергій Моргунов пообіцяв ініціювати археологічні дослідження на території Вінниці. Зазначимо, що Вінницька міськрада проголосувала за створення нового комунального підприємства «Центр історії Вінниці», головним завданням якого буде створення музею історії міста. Його планують відкрити до 2019 року.
Виконано
Сказано 11 травня 2017 р.

Джерело

  • https://day.kyiv.ua/uk/article/cuspilstvo/sergiy-morgunov-nam-treba-zminyuvaty-i-zminyuvatysya
  • http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityCouncil/ShowContent.aspx?ID=55
  • https://day.kyiv.ua/uk/news/270717-u-vinnyci-na-zamkoviy-gori-tryvayut-arheologichni-rozkopky
  • http://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=5226
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої

Результат

Станом на 19 вересня 2019 року завершені археологічні дослідження на території Замкової гори. Інші об'єкти середмістя, зокрема територія колишнього монастиря домініканців, - буде досліджена в рамках міської програми археологічних досліджень на 2020-2022 рр. Віднайдені предмети попередніх експедицій перебувають у фондах Вінницького обласного краєзнавчого музею.

Станом на 27 липня 2017 року у Вінниці на Замковій горі тривають археологічні розкопки. Уже друге літо поспіль на лівому березі Південного Бугу співробітники Інституту археології Національної Академії Наук України під керівництвом кандидата історичних наук Лариси Виноградської проводять археологічні дослідження. Розкопки ведуться на Замковій горі, яка розташована на Старому місті, недалеко від найстарішої у Вінниці дерев’яної церкви Святого Миколая. Нині експедиції вже на завершальному етапі.