Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бриль пообіцяв навести лад в роботі пасажирських автоперевезень

22 січня 2016 року в.о. голови Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль заявив, що одним із його пріоритетів на 2016 рік стане наведення ладу в роботі пасажирських автоперевезень. Зокрема, для цього він планує ліквідувати всіх перевізників-нелегалів, прибрати маршрутні таксі з центру міста, ліквідувати монополію в цій сфері.
Виконано
Сказано 22 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.zoda.gov.ua/news/30089/kostyantin-bril--pro-prioriteti-ta-plani-na-2016-rik.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/30399/kostyantin-bril-uzhe-tsogo-roku-zaporizhtsi-majut-pobachiti-yakisni-ta-bezpechni-zmini-v-gromadskomu-transporti.html
  • http://www.zoda.gov.ua/article/2263/spisok-vodijiv-avtobusiv-porushnikiv.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/30787/u-borotbi-z-porushnikami-vimog-zakonodavstva-pri-pasazhirskih-perevezennyah-zapochatkovujetsya-kompleksniy-pidhid.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/32614/na-rinok-pasazhirskih-perevezen-viyshov--kozatskiy-vozik.html
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1639913366314429&id=100008873445789
  • Лист Запорізької обласної державної адміністрації від 5 квітня 2018 року

Результат

17 лютого 2016 року в. о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у презентації функціонування інтелектуальної транспортної системи на громадському транспорті. Система поєднує в собі автоматичне інформування пасажирів про напрямок руху автобуса, відеореєстрацію в салоні автобуса, а також зовнішню фіксацію ситуації на дорозі. Окреме нововведення - автоматизована система безготівкових розрахунків за проїзд. За словами Бриля, в міському транспорті Запоріжжя впроваджувати цю систему перевізники будуть самостійно.

Бриль повідомив, що вже створено так званий «чорний список» водіїв автобусів, які систематично порушують правила дорожнього руху і відмовляють у пільговому проїзді представникам соціально незахищених верств населення.

21 березня 2016 року Бриль повідомив, що завершується реформування транспортної інспекції. На сьогодні вже створено Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області, яке найближчим часом, після внесення змін до окремих нормативних актів, зможе проводити постійні перевірки стану дотримання автоперевізниками та їх водіями законодавства у сфері пасажироперевезень.

18 липня Костянтин Бриль провів презентацію комунального пасажироперевізника, створеного на базі комунального підприємства «Автогосподарство» Запорізької обласної ради з метою забезпечення гідного рівня якості та безпеки пасажирських перевезень, а також вирішення проблеми соціальних перевезень. КП «Автогосподарство» ЗОР 08.07.2016 здобуло 'перемогу в конкурсі на пасажирські перевезення на трьох приміських маршрутах: Запоріжжя-Балабине, Запоріжжя-Кушугум та Запоріжжя-Малокатеринівка. Для роботи на них підприємством уже залучено 34 автобуси, в тому числі два - для перевезення осіб з обмеженими можливостями. Перевага надається автобусам великої й середньої місткості як найбільш безпечному і комфортному транспорту, що в майбутньому буде просто розпізнати за брендом «Козацький возик».

У 2017 році для області були закуплені 35 автобусів, і отримано рекомендації за новими маршрутами. Також заплановано придбання 50 автобусів в 2018 році. Оскільки Костянтин Бриль регулярно займається розвитком і контролем роботи пасажирських автомобільних перевезень, обіцянка отримує статус - виконано.