Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Вінниці

Моргунов заявив про намір облаштувати центральний парк ім. Горького

25 серпня 2016 року міський голова Вінниці Сергій Моргунов заявив, що має намір облаштувати центральний парк ім. Горького, а саме зробити сходи від центральної арки до пам’ятника та облаштувати на сходах фонтан, створити «Вінницю в мініатюрі», відремонтувати старі атракціони та додати нові.
Архів
Сказано 25 серпня 2016 р.

Джерело

  • http://www.vinnitsa.info/news/pid-arkoyu-v-parku-bude-fontan-a-transportnogo-kolapsu-u-vinnitsi-ne-bude-sergiy-morgunov.html
  • Лист заступника начальника відділу звернень апарату Вінницької міської ради Морозової Олени
  • https://vn.20minut.ua/Podii/rekonstruktsiya-vhodu-v-park-gorkogo-koshtue-174-milyona-griven-scho-t-10686304.html
  • http://vlasno.info/politika/vlada/mistseva/item/24744-u-vinnytsi-rozpochalasia-rekonstruktsi
  • https://vn.20minut.ua/Podii/scho-zrobili-u-2018-mu-ta-yak-zminitsya-misto-v-2019-rotsi-zvit-mera-v-10756698.html
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої
  • Лист начальника відділу звернень апарату міської ради та її виконкому Ірини Єлізароваої

Результат

За інформацією пресслужби від 27 серпня 2020 року, у поточному році у центральному парку було проведено ремонт кількох атракціонів. Встановлення нових атракціонів у 2020 році планувалося, але цей проєкт відтерміновується через кризу викликано епідемії коронавірусу.

До кінця каденції, яка закінчується в жовтні 2020 року, обіцянка не буде виконана через певні форс-мажорні обставини, але роботи з її виконання активно проводилися, тому обіцянка переведена до архіву.

Нагадаємо попередній хід подій:

У 2017 році було виконано проектно-кошторисну документацію з реконструкцією входу в Центральний парк культури та відпочинку. Роботи з реконструкції вхідної групи парку будуть виконуватись у 2018 році, на що в міському бюджеті передбачено 9,9 млн грн. Саме у 2017 році облаштовано зону відпочинку "Вінниця в мініатюрі" - проект "міні Вінниця" з 12 копями визначних будівель, збудовано шахово-шашковий клуб. Виконано капітальний ремонт скейт майданчику та колеса сміху. Також встановлено 3 нових атракціони.

Станом на 17 квітня 2018 року триває реконструкція центрального парку ім. Горького. Центральний вхід у парк Горького, де стоїть Арка та шпиль, збираються оновити. Там запланували розставити музичні лавки, прикрасити сходи нотами, поставити скульптуру "Щедрику". Усе це оцінили у 17,4 мільйона гривень.

У звіті міського голови за 2018 рік вказано, що Реконструкція Центрального парку триває. Завершується реконструкція входу в парк.

Станом на 13 грудня 2019 року реконструкція парку завершена, та поки, що не встановлені нові атракціони.