Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бурбак запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає ініціативу колег по коаліції щодо створення ТСК по фактах політичної корупції

17 травня 2016 року народний депутат України Максим Бурбак запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає ініціативу колег по коаліції про створення Тимчасової слідчої комісії ВРУ з розслідування фактів політичної корупції (в тому числі «офшорних скандалів»).
Архів
Сказано 17 травня 2016 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2018338-narodnij-front-obicae-pidtrimku-tsk-sodo-politicnoi-korupcii.html
  • http://delo.ua/ukraine/lidery-oppozicii-zaregistrirovali-postanovlenie-o-sozdanii-komis-317297/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7638
  • http://ua.112.ua/polityka/rpl-ta-bpp-ne-zmohly-domovytysia-pro-spilnyi-proekt-postanovy-shchodo-stvorennia-tsk-liashko-312152.html

Результат

Станом на 18 травня 2016 року «Радикальна партія» та «Блок Петра Порошенка» не змогли домовитися про спільний проект постанови щодо створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань політичної корупції та офшорів.

1 червня Верховна Рада голосувала за проект постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо використання офшорних компаній Президентом України та іншими вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави» №4704, рішення по якому прийнято не було. Фракція «Народного фронту» лише 13 голосами підтримала вказану постанову, а 25 депутатів взагалі не голосували. Зазначимо, що не підтриманий парламентом проект постанови був розроблений лідерами опозиції, а представники коаліції на сьогоднішній день так і не зареєстрували в Верховній Раді альтернативний поданому проект постанови про розслідування фактів політичної корупції( в тому числі «офшорних скандалів).