Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Фірсов пообіцяв, що буде домагатися присвоєння ДНУ у Вінниці імені Василя Стуса

10 січня 2015 року народний депутат України Єгор Фірсов пообіцяв, що зробить все можливе для того щоб Донецький національний університет, який зараз знаходиться у Вінниці, отримав ім'я Василя Стуса.
Архів
Сказано 10 січня 2016 р.

Джерело

  • http://blogs.pravda.com.ua/authors/firsov/569226137b667/
  • http://kvalifikacia.com.ua/page/513-predstavniki-udaru-proponujut-prisovyiti-dnu-imja-vasilja-stusa
  • http://vn.20minut.ua/Osvita/buti-chi-ne-buti-nacional-nij-universitet-imeni-stusa-zamist-donnu-10479675.html
  • http://nbnews.com.ua/ru/news/176733/

Результат

11 січня 2016 року Олексій Мацука, журналіст із Донецька, ініціював збір підписів під відкритим листом до теперішньої адміністрації ВНЗ, з проханням присвоєння ДНУ у Вінниці імені Василя Стуса.

25 січня 2016 року в університеті відбулося засідання робочої групи щодо розгляду цього питання. Підсумовуючи дискусію, студенти та викладачі зійшлися на тому, що якщо ДонНУ отримає нову назву, то найкращим варіантом буде - Національний університет імені Василя Стуса (ДонНУ). За їх словами, так університет залучить нових студентів й можливості, тоді як стару назву в “дужках” залишать на деякий час, щоб не втратити рейтинги та впізнаваність “бренду”.

29 березня Голова Верховної Ради Володимир Гройсман на засіданні ВРУ оголосив про дострокове припинення повноважень народного депутата України Єгора Фірсова.