Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України

Синютка пообіцяв не закривати лікарні та збільшувати кількість фельдшерсько-акушерських пунктів у 2016 році

17 жовтня 2015 року голова Львівської ОДА Олег Синютка пообіцяв, що в 2016 році не буде закриття лікарень, натомість буде збільшено кількість фельдшерсько-акушерських пунктів (відео 8:23 - 8:34).
Виконано
Сказано 17 жовтня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Kz8Z3FjNUvY
  • http://varianty.lviv.ua/36486-syniutka-vydilyv-maizhe-400-tysiach-na-lvivski-likani
  • http://loda.gov.ua/news?id=23055
  • Лист т.в.о. директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Микичак Ірини Володимирівни.

Результат

Відповідно до листа Львівської ОДА від 20 грудня 2016 року в бюджеті 2016 року повноваження стосовно планування розвитку мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я, прийняття рішень про її оптимізацію, створення, реорганізацію, перепрофілювання державних і комунальних закладів охорони здоров'я здійснюються відповідно чинного законодавства органами, уповноваженими управляти об'єктами відповідно державної і комунальної власності - тобто органами самоврядування. Впродовж 2016 року реорганізовано заклади первинної та вторинної медико-санітарної допомоги, а саме: 4 ФАПи реорганізовано у сільські лікарські амбулаторії загальної практики сімейної медицини, 1 СЛА - у СЛА ЗПСМ, 1 міську лікарську амбулаторію - у МЛА ЗПСМ, створено 4 міські амбулаторії, створено 5 МА, як структурні підрозділи ЦПМСД, 2 дільничі лікарні - у поліклініку та СЛА, 1 райлікарню - у лікарню відновного лікування, державну поліклініку у комунальну 3-ю міську поліклініку. Щодо обласних закладів охорони здоров'я, то у 2016 році прийнято Львівської обласної ради «Про реорганізацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області», яке передбачає злиття трьох закладів охорони здоров'я.

ВИСНОВОК: у 2016 році рішень щодо закриття лікарень не приймалось, однак реорганізовано 11 закладів та створено 9 амбулаторій.