Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мураєв заявив, що "Опозиційний блок" буде голосувати проти ініціатив про підвищення податку на автомобілі

19 серпня 2015 року народний депутат України Євгеній Мураєв заявив, що голосуватимепроти ініціатив про підвищення податку на автомобілі. Нагадаємо, що Міністерство фінансів України має намір ввести транспортний податок на всі автомобілі і мотоцикли не старші п'яти років. Також Мінфін вважає за необхідне ввести підвищений транспортний податок на автомобілі, середня ринкова вартість яких перевищує 1 млн. грн (близько $ 45 тис.). Нововведення в оподаткуванні автомобілістів представлені в презентації податкової реформи. Проект реформи відомство планує подати на затвердження в Кабмін і Верховну Раду найближчим часом.
Не виконано
Сказано 19 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/evgenij-muraev-opozicijnij-blok-progolosue-proti-novogo-podatku-na-avtomobili.html
  • http://nv.ua/publications/roskosh-a-ne-sredstvo-peredvizhenija-vse-novye-avtomobili-oblozhat-transportnym-nalogom-64788.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57512
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=5367
  • http://www.bbc.com/ukrainian/business/2015/12/151224_taxes_budget_az

Результат

24 грудня 2015 року Верховна Рада ухвалила проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році". Фракція партії "Опозиційний блок" підтримала це рішення більшістю голосів.

Зазначимо, що у новому Податковому кодексі передбачено податок на автомобілі не старші 5 років, вартість яких складає понад 750 мінімальних зарплат у розмірі 25 тис. грн.