Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Жебрівський планує створити систему шкіл-побратимів

13 липня 2015 року керівник Донецької обласної цивільно-військової адміністрації Павло Жебрівський повідомив про плани ОДА щодо створення системи шкіл-побратимів. Відповідно до неї, кожна школа Донецької області матиме школу-побратима в інших областях України, що дозволить здійснювати обмін учнями та вчителями (відео 6:44-7:08).
Виконано
Сказано 13 липня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=4sYuTEiSZ6M
  • Лист заступника керівника апарату ДВЦА І.Тимошенка №13-048/390 від 11.02.2016

Результат

11 лютого 2016 року заступник керівника апарату Донецької ВЦА Ірина Тимошенко повідомила, що навчальні заклади області постійно ведуть роботу по обміну досвідом роботи з закладами інших областей України. З метою систематизації зазначеної роботи Департаментом освіти Донецької ВЦА складено карту міжшкільного співробітництва загальноосвітніх навчальних закладів, до якої увійшло більше 200 шкіл з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Черкаської, Чернівецької та інших областей.

Школярі Донеччини, вивчаючи історичну спадщину України, відвідують міста та пам'ятки культури інших областей. На зимових канікулах близько 2 тисяч дітей здійснили туристичні поїздки до Дніпропетровська, Чернівців, Києва, Львова, Тернополя, Яремчого, Івано-Франківська. Кількість закладів Донецької області, учні та вчителі яких співпрацюють з обміну досвідом роботи та з вивчення питань сучасної історії українського народу, постійно збільшується.