Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Меріков пообіцяв вирішити проблему доступу до пляжу в селі Морське

23 червня 2015 року голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков пообіцяв вирішити проблему доступу до пляжу в селі Морське.
Виконано
Сказано 23 червня 2015 р.

Джерело

  • http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=18843
  • http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=19603
  • Лист прокуратури Миколаївської області

Результат

21 липня 2015 року стало відомо, що прокуратурою Березанського району пред’явлено до суду позов про визнання недійсним розпорядження Березанської райдержадміністрації, розірвання договору купівлі-продажу та скасування державного акту на земельну ділянку площею майже 2 га, розташовану у межах пляжної зони с. Морське.

На підставі листа голови Миколаївської облдержадміністрації Вадима Мерікова прокуратурою району вивчено стан законності процедури відведенні у приватну власність фізичній особі зазначеної земельної ділянки та встановлено, що продаж ділянки здійснено райдержадміністрацією із порушеннями вимог водного та земельного законодавства, оскільки землі рекреаційного призначення не можуть передаватися із державної у приватну власність. З метою усунення зазначених порушень, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, розгляд якого триває.

Рішенням Березанського районного суду від 11.12.2015 визнано незаконним та скасовано розпорядження Березанської райдержадміністрації про продаж Налескіну С.Л. земельної ділянки площею 1,88 га в с. Морське. Визнано недійсним договір купівлі - продажу вказаної земельної ділянки, а також скасовано державний акт про право власності на неї. Зазначене рішення суду набрало законної сили. На даний час Березанською райдержадміністрацією вживаються заходи для реєстрації права власності на земельну ділянку за державою.