Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Голова Комітету з питань свободи слова

Шуфрич запевнив, що "Опозиційний блок" оскаржить люстрацію у Конституційному суді

Нестор Шуфрич 25 листопада 2014 року запевнив, що "Опозиційний блок" оскаржить люстрацію у Конституційному суді, щоб з'ясувати, наскільки закон про люстрацію відповідає Конституції.
Виконано
Сказано 25 листопада 2014 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/opozitsiyniy_blok_oskargit_lyustratsiyu_u_konstitutsiynomu_sudi_1994785
  • http://prokurorska-pravda.today/news/bitva-za-lyustratsiyu-kak-konstitutsionnyij-sud-okazalsya-v-koltse-frontov-neobyavlennoj-vojnyi/
  • http://www.slovoidilo.ua/person/4994-nimchenko-vasil-ivanovich.html

Результат

16 квітня 2015 Конституційний Суд почав розгляд справи щодо конституційності низки положень Закону «Про очищення влади». Всього в КСУ надійшло три подання. Два з них направив Верховний Суд (17 листопада 2014 і 16 березня 2015) і ще одне - група з 47 народних депутатів (20 січня 2015). По першому поданню Верховного Суду КСУ відкрив конституційне провадження 12 лютого. Виробництво за поданням 47 народних депутатів було відкрито колегією КСУ 18 березня. А 31 березня КСУ відкрив конституційне провадження і за другим поданням ВСУ. 1 квітня всі три подання були об'єднані в одне провадження.

Зазначимо, що представником від Верховної Ради України виступає народний депутат Василь Німченко, член фракції "Опозиційний блок".