Експерт порівняв «Беркут» з сомалійськими піратами

Читать на русском

Дії спецпідрозділу «Беркут», а також усіх, хто з ними співпрацює, підпадають під статтю кримінального кодексу України про «організацію збройної банди».

Як повідомляє кореспондент «Слова і діла», про це на прес-конференції в «ЛІГАБізнесІнформ» заявив адвокат Микола Єременко.

«Стаття 257 Кримінального кодексу України (організація озброєної банди з метою нападу на  підприємства, установи,  організації чи на окремих осіб,  а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі – ред.) охоплює дії усіх «беркутівців», які є членами цієї організації, а також дії тих, хто дотичний, хто допомагає і прикриває діяльність цієї організації», - заявив Єременко.

За словами Єременка, дії влади і силовиків нагадують піратів у Сомалі, які вимагають грошей після захоплення людей.

«Я веду справи по подіях 30-ого листопада, 1-ого грудня, 19 та 20 січня, щойно отримав нову справу по Автомайдану, тому можу судити про дії влади і «Беркуту» з точки зору динаміки», - заявив адвокат.

Стаття 257 кримінального кодексу України передбачає покарання шляхом позбавлення волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

12 січня голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з розслідування протиправних дій міліції та «Беркуту» проти громадян України під час мирних акцій протесту.

В свою чергу, працівники спецпідрозділу «Беркут» та інші правоохоронці, що беруть участь у сутичках з мітингувальниками на вул. Грушевського у Києві, жаліються на агресивні та жорстокі методи боротьби проти них.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: