Культурні працівники «Беркуту» жаліються, що потрапили у середньовіччя

Читать на русском

Працівники спецпідрозділу «Беркут» та інші правоохоронці, що беруть участь у сутичках з мітингувальниками на вул. Грушевського у Києві, жаліються на агресивні та жорстокі методи боротьби проти них.

«…правоохоронці зазначають: їх не залишало відчуття, що потрапили у середньовіччя», - вказано у повідомленні УЗГ МВС України з цього приводу.

З їх слів, протестуючі використовують проти них «фаєри», димові шашки, бейсбольні бити, дерев’яні палки з цвяхами, каміння, залізні інструменти та «їжаки» - спеціальні смуги з шипами, які пробивають підошви взуття і ступні ноги.

Також, за інформацією МВС, в працівників спецпідрозділів кидають металеві кульки, болти та гайки, якими пошкоджуються їх шоломи.

Окрім того в МВС повідомляють, що після подій на вул. Грушевського до медиків звернулися 163 правоохоронці, 80 з яких було госпіталізовано.

У них начебто діагностували черепно-мозкові травми, колото-різані рани, переломи, опіки та отруєння різноманітними речовинами.

Як повідомлялося, активісти Євромайдану в ніч з 20 на 21 січня в центрі Києва затримали десятки «тітушок» – спортивних молодих людей, спеціально найнятих для провокацій.

21 січня МВС повідомляло, що міліція затримала 32 людини за участь у масових заворушеннях на вул. Грушевського в Києві.

12 січня голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з розслідування протиправних дій міліції та «Беркуту» проти громадян України під час мирних акцій протесту.

В свою чергу ще 2 грудня 2013 року народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль заявив, що зробить все можливе для розформування спецпідрозділу «Беркут».

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: