Бродський витратив на підготовку антирейдерського закону 3,5 роки

Читать на русском

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський витратив 3,5 роки на підготовку закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», який покликаний захистити корпоративні права підприємців і унеможливити рейдерство в Україні.

Як повідомляє прес-служба Держпідприємництва, про це Бродський сказав, презентуючи антирейдерський закон на брифінгу під час засідання уряду.

Зі слів Бродського, законом передбачені наступні нововведення: за підроблення документів, які подаються при держреєстрації, передбачається штраф від 8,5 до 17 тис. грн. або арешт на строк від 3 до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 2-х років; за протиправне заволодіння майном підприємства, в тому числі частками, акціями, паями, шляхом використання підроблених або викрадених документів, печаток, штампів передбачається обмеження волі на строк до 3-х років; судові спори між юридичною особою та її учасниками будуть розглядатися господарським судом за місцезнаходженням юрособи.

Крім того, як повідомив голова Держпідприємництва, віднині суд зобов’язаний буде об’єднувати всі судові процеси в один.

«Такі зміни дозволять суттєво скоротити час та кошти підприємців на судові розгляди та нададуть можливість для вчасного захисту їх корпоративних прав та інтересів», - прокоментував він вищезгадане нововведення.

Змінами до законодавства також передбачено, що у разі виявлення держреєстратором змін в Єдиному державному реєстрі, які були внесені після скасування судом змін до установчих документів юрособи, він буде зобов’язаний негайно повідомити про це суд.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання діяльності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» набуває чинності 28 березня 2014 року.

Нагадаємо, голова Кабміну Микола Азаров 5 листопада 2013 року запевнив, що з рейдерством в Україні найближчим часом буде покінчено. Варто зазначити, що подібну обіцянку прем’єр давав і до того – в жовтні 2011 року.

14 червня 2013 року Азаров пообіцяв, що найближчим часом розпочне свою роботу новоутворена антирейдерська комісія, і ця обіцянка була виконана.

Як повідомлялося, голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський виконав лише 4 з 21 обіцянки, зафіксованої проектом «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: