Цього тижня регіонали настроєні кістьми лягти за держбюджет

Читать на русском

Фракція Партії регіонів докладе максимум зусиль для прийняття Верховною Радою державного бюджету на  2014 рік вже на цьому пленарному тижні, хоча проект держбюджету наразі не є досконалим.

Як передає кореспондент «Слова і діла», про це на прес-конференції «Новий політичний рік: очікування, занепокоєння, прогнози» заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Сальдо.

«Ми будемо робити все, щоб на цьому тижні бюджет був затверджений», - зазначив регіонал, разом з тим визнавши, що проект бюджету на сьогодні потребує доопрацювання.

В цьому контексті він повідомив, що ПР готова до співпраці з іншими парламентськими фракціями в цьому питанні.

У свою чергу інший учасник прес-конференції, народний депутат від фракції «Батьківщина» Володимир Бондаренко заявив, що опозиція не підтримає бюджет в нинішній редакції: «Виникає питання, чи ми можемо підтримати цей бюджет? Ні, ми не будемо підтримувати ту практику гри із акцизами, не будемо підтримувати ту практику гри із рентами, які сьогодні є найнижчими в світі для тих, хто добуває український газ і продає його в Європу замість того, щоб давати його українським громадянам… В тому бюджеті скільки проблем, що його підтримувати не можна... Тому, як тут треба себе вести? Просто слухняно на це дивитися? Ні, ми будемо робити все, що можемо, для того, щоб, як мінімум, такий бюджет виправлявся, щоб Києву повернули хоча би трошки грошей з того, що розкрадається. От в чому проблема».

Він також додав, що жодна поправка опозиції до законопроекту не була врахована, зокрема це стосується і поправок самого Бондаренка щодо скорочення вилучень з бюджету Києва.

Як повідомляло «Слово і діло», 9 січня прем’єр-міністр Микола Азаров дав завдання членам Кабміну створити всі передумови для прийняття держбюджету-2014 16 січня і переконати народних депутатів підтримати в цей день відповідний законопроект.

Нагадаємо, 25 грудня 2013 року голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив, що бюджет наступного року буде прийнято 16 січня.

В свою чергу голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов 13 січня 2014 року також заявив, що держбюджет на 2014 рік буде ухвалено 16 січня, хоча ще місяць тому він прогнозував, що держбюджет не буде прийнятий раніше лютого 2014 року.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: