Гройсман пропонує накласти мораторій на зміну законів для бізнесу

Читать на русском

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман переконаний, що для того, щоб залучити інвесторів для розвитку вітчизняної економіки, потрібно дати бізнесу гарантію, що правила гри на ринку не будуть змінюватися.

Такою думкою він поділився в інтерв'ю газеті «День», передає «Слово і Діло».

«Зрозуміло, що коли на Сході війна, то залучити інвестора дуже складно. Але можна. Що для цього потрібно зробити? Потрібно встановити мораторій на зміни в законодавстві у цій сфері. Закони мають бути, і бізнесмен повинен мати гарантії, що ніхто не буде змінювати «правила гри під час гри» як мінімум 5-10 років. До цього нам теж ще треба прийти», – заявив голова парламенту.

На його думку, Україні потрібна перш за все стратегія економічного розвитку, тому що дерегуляція та імплементація Угоди з ЄС ще не гарантують нашій країні розвитку внутрішнього ринку. «Коли інвестори сюди приходили, то вважали нас за «дикунів»: «наїзди» податкової, санстанції, пожежників; дозволи на місцях – «хочемо – дамо, хочемо – не дамо»... Тому питання стабільного прозорого дієвого законодавства для інвестора для нас дуже серйозне», – підкреслив спікер.

Нагадаємо, наприкінці лютого міністр економрозвитку Айварас Абромавичус пообіцяв внести в парламент законопроект про створення міжвідомчої комісії, що розглядатиме ефективність проектів, які потребують державних інвестицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: