Турчинов проти фінансування непідконтрольних Україні регіонів Донбасу

Читать на русском

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що фінансування окупованих територій Донбасу буде відновлено тільки після повернення України над регіоном.

Про це повідомляє прес-служба «Народного фронту», інформує «Слово і Діло».

За словами Турчинова, відновлення всіх виплат на підконтрольних терористам територіях Донецької та Луганської областей у повному обсязі відбудеться відразу після відновлення контролю української влади над цими регіонами «і відновлення там дії українського законодавства і Конституції».

«Доки ці території залишаються окупованими Росією, їх бюджетне фінансування є неможливим, тому що Україна не фінансуватиме окупантів, терористів та війну проти власного народу», – заявив спікер РНБО.

Він також вважає, що розтиражована російськими ЗМІ стаття про «розмову» Путіна з російськими підприємцями, яка з'явилася через три тижні після самої розмови, свідчить про спроби Росії легітимізувати і пояснити світу плани з відновлення агресії на сході України.

«Інформацію про якісь «подарунки» з нашого боку Росії неможливо сприймати серйозно. Це більше схоже на хворобливі мрії людей, які сьогодні керують РФ», – сказав Турчинов, додавши, що Донбас, як і Крим, є невід'ємною частиною України.

Зазначимо, що 3 квітня Апеляційний суд міста Києва визнав неправомірним рішення Кабінету міністрів України про відновлення виплат жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей тільки після повернення туди української влади.

Таким чином, уряд повинен буде знайти спосіб повернути соціальні виплати на тимчасово окуповані території, незважаючи на те, що там не працює практично жодна урядова організація.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: