Затримання підозрюваних у побитті Чорновіл не вберегло МВС від пікету

Читать на русском

Під Міністерством внутрішніх справ відбувається кількатисячний пікет за участі народних депутатів від опозиції з вимогою негайно притягнути до відповідальності винних у вчорашньому побитті журналістки Тетяни Чорновіл та розгоні мирної демонстрації в ніч на 30 листопада. 

«На 14-ту годину заплановано зустріч із міністром Захарченком, на якій він має відзвітувати про перебіг слідства щодо злочинів проти активістів майданів. Також очікуємо, що міністр або якийсь із його заступників вийде до протестувальників та скаже людям прямо, чого очікувати від цієї неприйнятної ситуації з масовими репресіями, переслідуванням та бандитськими нападами на протестувальників» – цитує прес-служба ВО «Свобода» народного депутата Руслана Марцінківа, який разом з іншими представниками своєї політсили бере участь у мітингу.

В свою чергу УЗГ МВС України повідомило, що нещодавно представник міністерства поінформував народних депутатів про хід розслідування побиття громадської активістки Тетяни Чорновіл.

«Лише добу триває розслідування цієї справи. Є уже результати: встановлено трьох осіб, причетних до вчинення цього злочину. Двоє з них затримані, третього розшукуємо. Ця справа перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка», - підкреслив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров.

Нагадаємо, що вчора, 25 грудня, Президент Віктор Янукович наголосив на притягненні до відповідальності винних у побитті журналістки Тетяни Чорновіл і дав відповідні доручення голові МВС Віталію Захарченку та Генпрокурору Віктору Пшонці.

Раніше повідомлялося, що Чорновіл була побита в Борисполі, в неї струс мозку, зламаний ніс та численні гематоми на обличчі, журналістка була направлена до реанімації.

Як повідомляло «Слово і діло», представники влади роздали близько 30 обіцянок щодо забезпечення прав журналістів, поліпшення умов для роботи засобів масової інформації та недопущення тиску на них, але більшість з цих обіцянок залишилися невиконаними.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: