Янукович оперативно відреагував на побиття Чорновіл

Читать на русском

Президент Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та генеральному прокурору Віктору Пшонці вжити термінових заходів для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновіл, про яке стало відомо сьогодні вночі.

«Президент України жорстко засудив цей прояв насилля та наголосив, що правоохоронці мають розкрити цей злочин та притягнути винних до відповідальності», - зазначається в повідомленні прес-служби Глави держави.

Згідно з повідомленнями ЗМІ та соціальних мереж, Чорновіл була побита в Борисполі, в неї струс мозку, зламаний ніс та численні гематоми на обличчі. Її машину зупинив невідомий джип, а коли вона намагалася втекти, то її наздогнали двоє чоловіків. 

Як повідомляло «Слово і діло», представники влади роздали близько 30 обіцянок щодо забезпечення прав журналістів, поліпшення умов для роботи засобів масової інформації та недопущення тиску на них, але більшість з цих обіцянок залишилися невиконаними.

Ще 30 листопада 2011 року міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що  права журналістів на їх професійну діяльність будуть захищені, але протягом протестів, які досі тривають в Україні, від дій міліції постраждали десятки журналістів.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: