У «Самопомочі» пропонують скоротити штат податкової міліції в 10 разів

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Самопомочі», перший заступник голови Комітету з питань податкової та митної політики Андрій Журжій переконаний у необхідності ліквідації Податкової міліції в тому вигляді, в якому вона існує зараз.

«Відповідно до своїх звітів, податкова міліція в минулому році перевірила кілька тисяч незрозуміло яких «вигодоотримувачів». В той час, як лише 48 конвертаційних центрів завдали державі 4 млрд збитків», – цитує Журжія прес-служба «Самопомочі», передає «Слово і Діло».

Нардеп також зазначив, що державі не потрібні 6-8 тис податкових міліціонерів, які зараз утримуються платниками податків, а достатньо 500-700 фахових людей.

На думку політика, без змін у самій системі Державної податкової служби, навіть десятки найкращих законів, придуманих народними обранцями, не будуть працювати. Журжій вважає, що реформуючи ДФСУ потрібно переходити на електронні сервіси, щоб спростити комунікацію бізнесу з державою і скорочувати кількість працівників.

«В результаті цієї реформи ми повинні отримати дві прості речі – кабінет платника податків і єдиний рахунок платника податків», – зазначив народний депутат.

Як відомо, коаліційною угодою передбачено створення в Україні служби фінансових розслідувань. Відповідний законопроект вже поданий на розгляд до парламенту. Якщо ж цей документ буде прийнятий, то податкова міліція буде ліквідована з передачею її функцій новому органу, який буде уповноважений контролювати як доходи, так і видатки державного бюджету.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: