Створення служби фінансових розслідувань ліквідує податкову міліцію

Читать на русском

Перший заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко переконаний, що в Україні потрібно створити єдиний орган, який відповідатиме за боротьбу з економічною злочинністю, – службу фінансових розслідувань.

Про це він розповів в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ», інформує «Слово і Діло».

Хоменко вважає, що зараз немає необхідності в перевірках бізнесу численними силовими структурами. Тим більше що, за словами чиновника, на сьогоднішній день в цих структурах боротьбою з економічною злочинністю займається близько 25 тис. співробітників, на утримання яких держава витрачає близько двох мільярдів гривень на рік.

«Але аналогічних результатів роботи можна досягти за мільярд. І для цього не потрібно 25 тис. чоловік. В об'єднаній службі фінансових розслідувань можуть працювати лише п'ять-вісім тисяч осіб», – каже Хоменко.

Він також повідомив, що відповідний законопроект вже поданий на розгляд до парламенту. «До речі, створення служби фінансових розслідувань передбачено коаліційною угодою», – зазначив перший заступник голови ДФС.

У той же час, якщо відповідний законопроект буде ухвалений, то податкова міліція буде ліквідована з передачею її функцій новому органу, який буде уповноважений контролювати як доходи, так і видатки державного бюджету.

Нагадаємо, про те, що під час реформування податкової системи в Україні буде створена служба фінансових розслідувань, Хоменко обіцяв ще 13 серпня минулого року.

Як відомо, 25 грудня Верховна Рада України з ініціативи голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса прийняла за основу урядовий законопроект про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо податкової реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: