Ухвалювати правки до Конституції буде комісія на чолі з Гройсманом

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко затвердив склад Конституційної Комісії, що візьме на себе питання внесення змін до Основного Закону країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу голови держави.

Дорадчо-констультаційний орган, що відповідатиме за збір, напрацювання та винесення на розгляд змін до Конституції України, складається з 72 осіб. Головою Комісії призначено спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

Також до складу Комісії, серед інших, увійшли 13 міжнародних експертів, як от керівник політичного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні Ханнес Шрайбер, голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Армен Арутюнян, голова директорату з прав людини Ради Європи Крістос Джакомопулос, член Венеціанської Комісії Ганна Сухоцька і т. д.

Також до комісії увійшли 3 колишніх президента України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко, – голова Меджлісу Рефат Чубаров, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко, голова парламентської фракції «БПП» Юрій Луценко, віце-спікер парламенту Оксана Сироїд та багато інших.

Нагадаємо, обіцянку затвердити склад Конституційної комісії Порошенко дав за результатами Мінської зустрічі в лютому цього року. 3 березня був підписаний указ про її створення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: