Порошенко з другої спроби запустив процес змін до Конституції

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав указ про Конституційну Комісію, яким передбачається створення відповідного допоміжного органу при главі держави, затвердження його положення та складу.

Про це з посиланням на Адміністрацію Президента пише «Слово і Діло».

Головним завданням комісії стане напрацювання пропозицій щодо проведення конституційної реформи в Україні, їх громадське та професійне обговорення, налагодження механізму взаємодії державних органів для їх реалізації.

Очолити комісію запропоновано голові Верховної Ради Володимиру Гройсману. Загалом же до неї увійдуть представники депутатських фракцій та груп, Кабінету міністрів, Верховного та вищих спеціалізованих судів, асоціації органів місцевого самоврядування, Національної академії наук, юридичних ВНЗ і т. д.

Додамо, що вперше обіцянку Порошенка сформувати Конституційну Комісію «Слово і Діло» зафіксувало ще на початку лютого. Тоді Президент заявив, що це буде зроблено до 8 лютого, однак свого слова не дотримав.

Пізніше глава держави пообіцяв підписати відповідний указ до початку березня. Незважаючи на кількаденне запізнення, експерти «Слова і Діла» все ж віднесли цю обіцянку до розділу виконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: