Сенат і Конгрес об'єднались та просять Обаму надати Україні зброю

Читать на русском

Конгрес США повністю підтримав ідею надання Україні летального озброєння.

Про це заявив член Палати представників Конгресу США, глава комітету зі збройних сил Вільям Торнберрі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Як зазначає Торнберрі президент США Барак Обама ще остаточно не вирішив, чи надавати Україні летальну зброю, однак переговори тривають.

Проте він зазначив, що найближчим часом США нададуть Україні засоби захисту від кіберзлочинності – таких домовленостей було досягнуто в ході зустрічей з керівництвом України.

Торнберрі додав, що під час цих зустрічей обговорювалися реформи, які проводяться в Україні, зокрема, військова, проте не обговорювалися жодні умови для надання Києву летального озброєння. «Єдина умова – це знайти правильний баланс між різними видами допомоги», – підкреслив він.

За словами Торнберрі, конфлікт на Донбасі став найсерйознішим після Другої світової війни і загрожує не лише стабільності в Європі, але і у всьому світі.

«Росія перетнула червону лінію, коли захопила Крим і ввела танки на схід України, тому, на моє особисте переконання, Україні необхідно надавати всіляку можливість захистити себе», – говорить конгресмен.

Нагадаємо, раніше Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, в якій закликав керівництво США надати Україні зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: