Відключення Росії від системи SWIFT поки не передбачається – «Bloomberg»

Читать на русском

Незважаючи на декларації щодо можливого відключення Росії від міжнародної банківської системи SWIFT, лідери ЄС та США навряд чи підуть на такий крок, оскільки це в першу чергу вдарить по економічним інтересам цих країн.

Таку інформацію оприлюднило агентство «Bloomberg» з посиланням на власні джерела, цитує видання «Українська правда» «Слово і Діло».

Рішення про поширення санкцій на банківську систему аж до відключення РФ від SWIFT призведе до збитків компаній, що торгують з нею. Лідери ЄС та США чітко це розуміють, тож до такого рішення навряд чи вдаватимуться, пише «Bloomberg».

Американські журналісти зазначають, що за даними поінформованого джерела, питання відключення РФ від банківської системи під час підготовки санкцій влітку минулого року навіть не розглядалося, і ця ж логіка дій наразі спостерігається в рішенням ЄС та США.

«Ті, хто говорять про відключення від SWIFT як можливу санкцію, мають бути проінформовані про широту і глибину наслідків такого рішення», – розповів «Bloomberg» професор Стенфордського університету Дарел Дуфі.

Наразі США розглядають поглиблення санкцій проти російських фінансових, енергетичних та оборонних компаній, а також щодо інших галузей економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: