Поки туристи не хочуть в Україну, Семиноженко заманює їх в Антарктиду

Читать на русском

На антарктичній станції «Академік Вернадський», яка належить Україні, розпочався туристичний сезон 2013-2014, повідомляє прес-служба Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації.

«Діяльність українських полярників викликає інтерес не тільки співвітчизників, але й світової громадськості. Приймаючи туристів, ми поширюємо інформацію про Україну як про антарктичну державу, це надзвичайно важливо для формування позитивного іміджу нашої країни», - цитує голову Держінформнауки Володимира Семиноженка прес-служба відомства.

За інформацією Держінформнауки, щороку упродовж антарктичного літа українська станція приймає приблизно 4-5 тис. туристів.

На антарктичній станції туристам проводять екскурсії, розповідають про умови проживання та роботу персоналу, ознайомлюють з науковими програмами, експозицією будинку-музею, надають різноманітні послуги та пропонують придбати сувеніри. 

«Академік Вернадський» - це єдина українська антарктична станція, яка розташована на острові Ґаліндез Аргентинського архіпелагу в Антарктиці. Станція працює протягом всього року як метеорологічна і географічна обсерваторія.

Нагадаємо, 10 жовтня віце-прем’єр Олександр Вілкул пообіцяв затвердити на рівні уряду туристичний бренд України. В той же день Вілкул дав обіцянку, що до 2022 року кількість робочих місць в туристичній галузі України зросте до 1 млн.

7 серпня Вілкул також запевнив, що українське законодавство у сфері туризму і курортів буде адаптовано до європейських стандартів, а до кінця 2013 року буде розроблена державна програма розвитку внутрішнього туризму.

За очікуваннями віце-прем’єра, потік туристів в Україну до 2022 року збільшиться до 50 млн. осіб на рік

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: