Поки Порошенко говорить про мир, Яценюк вимагає повної бойової готовності

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає готуватися до відбиття агресії російсько-терористичних військ, привівши Збройні сили до повно бойової готовності.

Про це він заявив на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Ситуація складна. Російські терористи і Росія відступати на даному етапі не збираються, і це вимагає відповідальності й організованості від усіх нас. Це вимагає від Міноборони та Генштабу приведення в повну бойову готовність Збройних сил України. Це вимагає від Держслужби з надзвичайних ситуацій і кожного керівника області роботи щодо забезпечення цивільного захисту громадян», – заявив голова уряду.

У свою чергу, Міністерство внутрішніх справ та Служба безпеки України мають посилити заходи з боротьби проти тероризму.

Також Яценюк пропонує посилити покарання відповідальних осіб за невиконання доручень уряду в питаннях цивільного захисту та боротьби з терористичними загрозами. Відповідне рішення прем'єр планує винести на розгляд Секретаріату Кабінету міністрів.

«Секретаріату Кабміну внести на розгляд уряду питання про дисциплінарну відповідальність посадових осіб, винних у невиконанні доручень уряду щодо цивільного захисту громадян і посиленої боротьби з терористичною загрозою. Аж до звільнення із займаних посад», – пригрозив Яценюк.

Разом з тим, сьогодні Петро Порошенко під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив, що виконання Мінських домовленостей – це єдиний можливий шлях розв'язання конфлікту для України.

Нагадаємо, з 26 січня 2015 року на Донбасі введено режим надзвичайної ситуації, а 5 березня указом Президента були утворені військово-цивільні адміністрації в Донецькій та Луганській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: