Цивільну владу на Донбасі міняють на військову – Порошенко підписав указ

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

Про це з посиланням на прес-службу Адміністрації Президента пише «Слово і Діло».

Крім того, указом було змінено адміністративно-територіальний устрій всередині цих областей, а саме – у прифронтових районах та населених пунктах. Так, на Донеччині утворені Волноваська та Мар’їнська районні військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації в містах Авдіївка, Вугледар та Красногорівка Мар’їнського району.

На Луганщині відповідно статус військово-цивільних отримали Новоайдарська, Попаснянська та Станично-Луганська районні адміністрації, адміністрації сіл Кримське, Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскине та Оріхове-Донецьке Новоайдарського району; селища Новотошківське та села Жолобок Попаснянського району; сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району.

Посади голів зазначених військово-цивільних адміністрацій замістять особи, що будуть погоджені губернаторами та Антитерористичним центром СБУ. Додатково Геннадію Москалю й Олександру Кіхтенку доручено у триденний строк подати список посад, на які мають бути призначені військовослужбовці.

Нагадаємо, сьогодні 50 населених пунктів Донецької й Луганської областей були відключені від Державного казначейства. Очільник Донеччини Олександр Кіхтенко одразу ж заявив, що до цього списку потрапили й прифронтові міста, які не є окупованими терористами і звернувся до Кабміну з вимогою виправити цю помилку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: