Барикади в центрі відновлені, а Нуланд роздає на Майдані чай

Читать на русском

Учасники протестів в центрі Києва відновлюють барикади, які були розчищені представниками МВС в ніч на середу, 11 грудня.

Зокрема, станом на 11:00 було відновлено барикада біля ЦУМу, відновлювалася барикада на вул. Інститутській, передає кореспондент «Слова і діла» з місця подій.

Для будівництва барикад протестувальники використовують лавиці, частини будівельних парканів, бляшані бочки, арматуру, колючий дріт.

Раніше від КМДА від'їхали автобуси з «Беркутом», який намагався штурмувати будівлю Київської міської державної адміністрації, але зустрів відсіч мітингувальників.

Після цього зі сцени Майдану виступили лідери опозиційних партій - Олег Тягнибок, Віталій Кличко та Арсеній Яценюк.

Останній закликав учасників протестів по всій країні їхати до Києва. Також він розповів, що заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, яка прибула напередодні в Україну, знаходиться на Майдані Незалежності і роздає протестувальникам чай і печиво.

Як повідомляло «Слово і діло», силову зачистку барикад у центрі Києва в ніч на 11 грудня в МВС пояснили рішенням суду і необхідністю благоустрою території в інтересах жителів міста.

Раніше голова парламенту Володимир Рибак і лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пообіцяли, що сила до учасників протестів застосовуватися не буде.

Лідер партії УДАР Віталій Кличко 8 грудня 2013 року заявив, що Майдан не розійдеться до виконання трьох вимог - звільнення затриманих учасників протестів, покарання винних у побитті людей і відставки уряду Миколи Азарова.

Вчора, 10 грудня 2013 року, Президент Віктор Янукович заявив, що частина заарештованих за час Євромайдану мітингувальників найближчим часом будуть звільнені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: