Опозиція навіть за підтримки Богословської не змогла «відставити» Кабмін

Читать на русском

Верховна Рада не проголосувала за відставку уряду Миколи Азарова. Проект постанови про відповідальність Кабінету Міністрів під №3692 підтримали 186 народних депутатів.

При цьому, як вказується в розміщеному на сайті ВРУ поіменному голосуванні, проти проголосували 5 нардепів, 12 утрималися, а 135 народних обранців проігнорували розгляд цього питання.

Фракція «Батьківщина» проголосувала за проект постанови у повному складі, те саме зробили і фракції УДАР та «Свобода». «За» висловилися також 17 позафракційних, в тому числі і Інна Богословська, яка нещодавно вийшла зі складу фракції Партії регіонів, та один член ПР – нардеп Юрій Благодир.

В той же час за відставку Кабміну не голосували комуністи у повному складі та ПР (крім Благодира).

Як повідомляло «Слово і діло», вчора лідери фракцій «Батьківщина», УДАР та «Свобода» Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок на погоджувальному засіданні Ради висунули вимогу розглянути 3 грудня питання недовіри уряду Миколи Азарова.

Раніше, 25 листопада, лідери опозиційних фракцій зареєстрували в парламенті проект постанови про відповідальність Кабміну.

1 грудня один з лідерів партії «Батьківщина» Олександр Турчинов запевнив, що протести в центрі Києва не припиняться до відставки уряду.

Лідер партії УДАР Віталій Кличко також заявив про те, що мітинги продовжаться до виконання вимог опозиції.

Варто зазначити, що 22 листопада 2013 року Петро Симоненко обіцяв, що Комуністична партія готова підтримати резолюцію про недовіру Кабміну.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: