Москаль хотів відправити луганських дітей в Європу, але там йому відмовили

Читать на русском

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль стверджує, що звертався до посольств практично усіх європейських країн з проханням прийняти на канікули дітей з регіону.

Однак поки що жодне з них не відгукнулося, заявив на зустрічі з представниками ПАРЄ Геннадій Москаль, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Луганської ОДА.

Такий крок Геннадій Москаль пояснює необхідністю показати дітям, чим направді живуть європейці.

«Голова Луганської ОДА додав також, що звертався до посольств практично всіх країн, щоб вони взяли дітей з області до себе на канікули, але жодне з них не відгукнулося. Оскільки, за думкою Геннадія Москаля, важливо, щоб діти Луганщини побачили, що таке Європа насправді, а не ті міфи й стереотипи, які нав’язують їм їх батьки з самого дитинства», – йдеться у повідомленні.

Також на нараді з представниками ПАРЄ Москаль констатував, що обстріли підконтрольної українській владі території продовжуються. На думку губернатора, проблема не лише в тому, що сепаратисти дотримуються перемир'я вибірково, а ще й у тому, що самопроголошений прем'єр-міністр ЛНР Ігор Плотницький насправді не контролює всю територію «республіки», частина територій підконтрольна так званим «козакам», які жодних міжнародних угод притримуватися не збираються.

«Проблема в тому, що пан Плотницький, на жаль, контролює тільки невелику частину території ЛНР. У свою чергу, так звані, «козаки» практично не дотримуються мирної угоди. Справа у конфлікті у самій ЛНР», – заявив Геннадій Москаль.

Нагадаємо, 9 лютого, після обстрілу Кримського голова Луганської ОДА пообіцяв, що буде вивозити жителів села, які забажають його залишити, броньованими машинами та у військовому супроводі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: