Без підвищення пенсій і зарплат ВР не підтримає зміни до бюджету – Томенко

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко заявив, що парламент не проголосує за зміни до бюджету, якщо не буде врахована підтримка охорони здоров'я, освіти та індексація пенсій і зарплат.

Про це він заявив сьогодні в ефірі Черкаської ОДТРК «Рось», інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

На думку Томенка, якщо уряд хоче, щоб Держбюджет відповідав вимогам МВФ, то «абсолютна більшість депутатів» виходить з того, що бюджет в першу чергу потрібно привести у відповідність «з тими кричущими проблемами у соціальній та гуманітарній сфері, які є на сьогодні в Україні».

«Якщо у бюджеті не будуть уточнені параметри та збільшено фінансування на охорону здоров’я, освіту та загалом гуманітарну сферу, а також не будуть  чітко визначені механізми індексації мінімальної пенсії та заробітної плати, я не бачу можливості, щоб уряд знайшов у сесійній залі парламенту підтримку змін до бюджету у 226 голосів», – заявив Томенко.

Тому, за його словами, вже сьогодні необхідно говорити не просто про те, що Верховна Рада повинна зібратися і одним голосуванням вирішити питання змін до бюджету. «Сьогодні необхідно працювати над цими змінами і шукати баланс між тими позиціями, про які говорить Міжнародний валютний фонд, і тими, які вимагає українське суспільство», резюмував Томенко.

Нагадаємо, 9 лютого Кабінет міністрів України звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути на позачерговому засіданні питання змін до Державного бюджету на 2015 рік. Невідкладність цього питання віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко пояснив переговорами з МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: