Кабмін просить ВР переглянути центральний бюджет, а депутати – місцеві

Читать на русском

Кабінет міністрів звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути на позачерговому засіданні питання змін до Державного бюджету на 2015 рік.

Позачергове засідання Ради має відбутися протягом парламентського тижня з 23 по 27 лютого, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало Тижня».

Невідкладність цього питання віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко пояснив переговорами з МВФ.

«Ці переговори тривали в ці вихідні, протягом суботи. У нас такі пропозиції: ми, як і брали на себе зобов'язання, 15 лютого внесемо проект змін до Державного бюджету України і, можливо, з ним ще пакет законопроектів, спрямованих на виконання цих змін до Бюджету на 2015. Разом з тим, ми будемо просити Верховну Раду, щоб на тому тижні, 23-27 лютого, було проведено спеціальне позачергове засідання парламенту, щоб обговорити ці зміни», – заявив Кириленко.

Без внесення змін на законодавчому рівні консультації з Міжнародним валютним фондом завершити буде неможливо, резюмував урядовець.

Разом з тим, у депутатів також назбиралося чимало претензій до чинного Бюджетного та Податкового кодексів.

До прикладу, нардеп від «Батьківщини» Вадим Івченко уже дотримав слова про внесення змін до Держбюджету. А от наміри Наталі Королевської та Бориса Філатова змінити головний кошторис країни поки що не реалізовані. Разом з тим, днями депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ярослав Дубневич пообіцяв звернутися до Кабінету міністрів з вимогою повернути в місцеві бюджети вилучені законом про Держбюджет кошти на ремонт доріг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: