Звільнити Савченко вимагають вже і в США

Читать на русском

Сенат США закликає Російську Федерацію звільнити українську льотчицю Надію Савченко, а також інших затриманих за політичними мотивами українців.

У своїй резолюції Сенат засуджує подібні дії Росії, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Уніан».

Відповідна резолюція S.Res.52 була прийнята в ніч на 13 лютого одноголосно. У ній засуджується уряд Російської Федерації за незаконне утримання Надії Савченко.

Автором резолюції виступив сенатор від Демократичної партії Бенджамін Кардін, повідомляє сайт Сенату США.

Нагадаємо, вчора, по закінченню Мінських переговорів, Петро Порошенко повідомив про домовленість щодо звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко з російського СІЗО.

Але прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко не підпадає під положення про амністію в Комплексі заходів з виконання Мінських угод, який був узгоджений на переговорах «нормандської четвірки» в Мінську.

Нагадаємо, Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли в Росію, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. Також у Росії льотчицю звинуватили в незаконному перетині кордону. 10 лютого Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 13 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: