У Путіна дали зрозуміти: найближчим часом Савченко не вийде

Читать на русском

Звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко не підпадає під положення про амністію в Комплексі заходів з виконання Мінських угод, який був узгоджений на переговорах «нормандської четвірки» в Мінську.

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

«У цьому пункті йдеться про тих людей, які знаходяться на території України; амністія не може поширюватися на тих, хто знаходиться в інших країнах», – заявив Пєсков.

За його словами, узгоджений «нормандською четвіркою» Комплекс заходів передбачає «забезпечити помилування і амністію шляхом введення в силу закону, що забороняє переслідування і покарання осіб у зв'язку з подіями, що мали місце в окремих районах Донецької та Луганської областей України».

У той же час Пєсков підтвердив, що питання про долю Савченко дійсно підіймалося на переговорах Президентом України Петром Порошенком, а також президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. «Президент Путін дав докладні роз'яснення щодо цього випадку», – сказав Пєсков, додавши, що «стосовно Савченко йдуть слідчі дії, а ступінь її вини визначить суд».

Нагадаємо, вчора Петро Порошенко заявив про домовленість щодо звільнення української льотчиці і народного депутата Надії Савченко з російського СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: