Геращенко пригрозив затриманням за мітинг проти мобілізації в Маріуполі

Читать на русском

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що міліція затримуватиме кожного, хто прийде на мітинг проти мобілізації в Маріуполі для з’ясування особистості та реєстрації.

Про це чиновник написав у своєму Facebook у відповідь на протестні настрої в суспільстві, пов’язані з 4 етапом мобілізації в Україні, передає «Слово і Діло».

«Чергова істерика в соцмережах. У Маріуполі закликають на мітинг проти мобілізації. Можу всіх заспокоїти. Ситуація під повним контролем МВС і СБУ… Кожен, хто завтра (8 лютого – ред.) прийде на мітинг проти мобілізації, буде затриманий на кілька годин – для з'ясування особистості, і після зняття відбитків пальців і фотографування поки відпущений», – зазначив Геращенко.

Також нардеп нагадав, що він зареєстрував у Верховні Раді законопроект про кримінальну відповідальність за публічні заклики до зриву мобілізації. За його словами, він направлений на покарання провокаторів, «які на замовлення російських спецслужб створюють паніку і нагнітають істерію в суспільстві з метою зламати волю українців до перемоги» і одразу після того, як цей закон буде прийнятий, ці особи сядуть до в’язниці, підкреслив політик.

Читайте також: Чи готові ви офіційно відкупитися від мобілізації? Опитування

Тим часом європейські лідери воліють не помічати трагічних подій в Україні та продовжують стверджувати, що у конфлікту на Донбасі немає збройного вирішення. Про свою готовність до повного припинення вогню – за умови виконання Мінських домовленостей – заявив учора на Мюнхенській конференції з безпеки і Президент України Петро Порошенко.

ОНОВЛЕНО


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: