Нардеп Левус: спільне патрулювання Донбасу з бойовиками – фейк ОБСЄ

Читать на русском

Депутат від фракції «Народного фронту» Андрій Левус переконаний, що про спільне патрулювання території Донбасу українськими військовими та бойовиками самопроголошених республік не може бути й мови.

Заява ОБСЄ, проти якої він виступив у грудні 2015 року, – не більше ніж помилка прес-служби моніторингової місії ОБСЄ в Україні, розповів член парламентського комітету з нацбезпеки та оборони в коментарі «Слову і Ділу».

«Інформацію про спільне патрулювання з терористичними організаціями поширив моніторинговий комітет ОБСЄ. Ми провели розмову з представниками українського Генштабу, які цю ідею спростували і сказали, що це самодіяльність моніторингового комітету ОБСЄ і якесь спільне патрулювання з ДНР/ЛНР неможливе. Мова іде лише про те, що, в рамках Мінських угод був створений моніторинговий центр для облаштування лінії розмежування», – розповів депутат.

За словами Левуса, в ОБСЄ в приватному порядку пояснили, що йшлось саме про нагляд за лінією розмежування територій, контрольованих силами АТО та тих, що контролюються сепаратистами, за умови дотримання всіма сторонами Мінського протоколу. У такому випадку, контроль за лінією зіткнення справді здійснювали б усі сторони конфлікту.


Читайте також: ЗМІ: чи можна зупинити війну, озброївши Україну?

Додамо, що 20 грудня «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку Андрія Левуса ініціювати розгляд питання про неможливість спільного патрулювання окупованих районів Донбасу.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про те, що в п'ятницю, 6 лютого, в Москві запланована зустріч Президента Росії Володимира Путіна з лідерами Франції Франсуа Олландом та Німеччини Ангелою Меркель. Під час зустрічі глави держав планують обговорити ситуацію в Україні, при цьому про участь у ній Президента України не йдеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: