ЗМІ: Чи можна зупинити війну, озброївши Україну?

Читать на русском

Останнім часом велика кількість країн висловлюється щодо постачання зброї Україні.

Так Німеччина, Франція, Данія та Чехія виступили проти поставок зброї, в свою чергу Польща, Литва, Естонія та Сполучені Штати заявили, що готові допопомагати Україні. У США вже підготували документ, в якому вісім колишніх високопосадовців та військових закликають уряд США і керівництво НАТО надати Україні підтримку у вигляді зброї. Документ отримав назву «Зберігаючи українську незалежність, даючи опір російській агресії: що США і НАТО повинні робити».

Однак, міжнародне агентство новин Bloomberg пише, що надання Україні зброї буде мати неприємні наслідки, передає «Слово і Діло».

Автори статті переконані, що такий крок США лише збільшить російську агресію.

«Що може змусити росіян вести відкриту війну з братами-слов'янами в Україні (поки, відзначає видання, вони цього не зробили), так це ідея того, що вони будуть воювати не проти українців, але проти НАТО, а військовий альянс налаштований на знищення Росії , у що вони вірять з дитинства», – пише видання.

У статті також зазначають, що Україні потрібно перестати мріяти про вступ до НАТО, а США в свою чергу мають пояснити, що це – нереально.

Україну вводять в оману щодо того, що Захід буде разом з нею боротися проти Росії, пише британська газета Times. «Після того, як українці рік випрошували зброю, вони мають краще уявлення про позицію Заходу», – йдеться у статті.

Втім, такої думки притримуються не всі. Американська газета LA Times пише, що останні події на сході України говорять про те, що необхідно переглянути свої погляди.

«Немає гарантії того, що озброєння України допоможе переконати Путіна змінити свою стратегію, але ми вважаємо, що американська адміністрація повинна спробувати», – пише газета.

Читайте також: В питанні зброї Обама обрав для себе стратегію Чемберлена – Фесенко

Тим часом, німецьке видання Deutsche Welle запевняє, що озброєння України західними державами призведе до того, що Путін поліпшить озброєння своїх солдатів. «У цій війні більше зброї означає більше насильства», – пише Deutsche Welle.

Матеріали за темою:

Україна знайшла спосіб отримати воєнну допомогу від країн НАТО – експерт

США має приховані мотиви, аби не давати Україні зброю – експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: