Богомолець боротиметься з пияцтвом в АТО на законодавчому рівні

Читать на русском

Радник Президента України Ольга Богомолець виступила з ініціативою про законодавче обмеження вживання спиртних напоїв військовими в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Богомолець виступила з ініціативою внести зміни до законопроекту «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України стосовно посилення відповідальності військовослужбовців, наділення командирів додатковими правами і обов'язками в особливий період», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Таким чином радник Президента прагне підвищити ступінь відповідальності військовослужбовців, особливо – командирів, за надмірне вживання алкоголю під час несення служби.

Читайте також: Збройні сили готуються до військового порядку

Про те, що пияцтво – серйозна проблема, яка часто є причиною великих втрат серед військовослужбовців на Донбасі, «Слово і Діло» вже писало раніше. Так, за словами начальника головного управління по роботі з особовим складом Віталія Покотила, «кожний шостий випадок «небойових втрат», кожне п'яте ДТП за участю військовослужбовців, практично всі випадки хуліганства, кожне п'яте порушення військової дисципліни і кожне десяте психіатричне захворювання – це наслідок зловживання спиртних напоїв».

Цікаво, що всі 4 обіцянки Ольги Богомолець, які на даний момент на сайті «Слова і Діла» мають статус «в процесі», стосуються саме антитерористичної операції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: