В Кабміні розповіли, що робитимуть з російським майном

Читать на русском

В Кабінеті міністрів України за участю Міністерства закордонних справ хочуть дозволити подавати позови на Росію.

Про це йдеться у статті «Нова Noga українського уряду – Кабмін готує грунт для арешту майна РФ» на Європейській правді, пише «Слово і Діло».

У Кабміні вже готують законопроект про обмеження «суверенного імунітету», який дозволить громадянам і підприємствам України подавати позови до Росії як до держави.

«Як з'ясувалося, Київ готується відкрити новий юридичний фронт проти Росії», – йдеться в матеріалі.

Як зазначається, є ідея ввести обмеження суверенного імунітету – це відкриє можливість для громадян і компаній України подавати позови на Росію як державу.

«Зараз ми готуємо відповідний законопроект... Значну частину позовів ми очікуємо від простих громадян. Припустимо, у вас була дача в Криму, а через незаконні дії РФ ви не можете нею користуватися. Це – реальні матеріальні втрати», – говориться в статті.

Для виконання цього рішення, як очікується, будуть починатися виконавчі провадження з приводу арешту державного майна РФ як в Україні, так і в державах-партнерах, з якими Україна підписала угоди про взаємне визнання судових рішень.

Читайте також: Порошенко шантажував Путіна, щоб зберегти посаду – дипломат

Тим часом, розроблений план є дуже непростим і має суттєві ризики, визнають в уряді. «Питання складне і тут дуже важливо не потрапити в штангу. Тому зараз ми дуже активно спілкуємося з американцями і з іншими західними партнерами з цього приводу», – пояснив співрозмовник», – йдеться у статті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: