Порошенко шантажував Путіна, щоб зберегти посаду – дипломат

Читать на русском

Журналісти британського видання «Financial Times» опублікували подробиці мирних переговорів Петра Порошенка та Володимира Путіна: зі слів високопоставлених європейських дипломатів, для тиску на Кремль український Президент використовував компромат у вигляді документів російських військових на території України.

Про це йдеться у серії статей «Битва за Україну» («Як дипломатичний успіх зійшов нанівець»), пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За словами дипломатів, Порошенку для того, щоб зупинити наступ російсько-терористичних військ у серпні минулого року, треба було діяти швидко. Український Президент боявся, що «у два дні втратить (посаду – ред.)», розповіло джерело «Financial Times» у дипломатичних колах.

Тож Порошенко зателефонував Путіну і заявив, що якщо наступ проросійських сил на Донбасі не припиниться, офіційний Київ оприлюднить армійські жетони російських солдатів та зв'яжеться з їхніми матерями, щоб повідомити, де вони перебувають.

Читайте також: Українська «оборонка»: поки Порошенко нарощує, Турчинов погрожує

У виданні також зазначають, що заради встановлення миру Порошенко був готовий до перегляду численних товарних пропозицій у рамках угоди про асоціацію з ЄС на користь Росії, однак проти цього виступив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу. Результатом цього стало рішення про відкладення реалізації економічної частини угоди.

Нагадаємо, вчора рішенням Кабінету міністрів була затверджена норма про правило перетину українського кордону росіянами за закордонними паспортами з 1 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: