ПР проголосує лише за той проект «по Тимошенко», якого ще немає

Читать на русском

Парламентська більшість не підтримає жоден з тих законопроектів щодо лікування ув'язнених за кордоном, які вже зареєстровані у Верховній Раді - заявив народний депутат від ПР Володимир Сальдо.

«До порядку денного вже включені чотири законопроекти, що стосуються лікування засуджених за кордоном. Однак наша фракція буде голосувати тільки за той проект закону, в якому буде чітко описана процедура лікування українських ув'язнених», - цитує прес-служба Партії регіонів слова нардепа.

Сальдо зазначив, що жоден з уже зареєстрованих законопроектів не дає відповідей на багато важливих питань - хто з ув'язнених матиме право на лікування за кордоном та наявність яких хвороб стане підставою для цього; яким чином визначатиметься країна, в яку вирушить на лікування той чи інший засуджений; як буде забезпечена гарантія щодо повернення цього засудженого в Україну і т.п.

За словами регіонала, більшість буде голосувати тільки за той законопроект, який зараз перебуває на розробці відповідної робочої групи і який врахує всі вищевикладені моменти.

«Робоча група у складі представників різних фракцій зараз працює над п'ятим узгодженим варіантом законопроекту. Однак сьогодні такий законопроект ще не зареєстрований», - пояснив він.

У той же час Сальдо оголосив про готовність його політичної сили голосуватиме у другому читанні за законопроекти про прокуратуру та про виборче законодавство, які також є необхідними умовами для підписання асоціації з Євросоюзом.

Нагадаємо, вчора, 18 листопада спікер Володимир Рибак повідомив, що на поточному пленарному тижні на розгляд Верховної Ради будуть винесені 122 питання.

14 листопада Президент Віктор Янукович висловив упевненість, що ухвалення закону про лікування ув'язнених за кордоном має відповідати інтересам всіх осіб цієї категорії, а не лише екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

До цього, 17 жовтня 2013 року, Президент обіцяв підписати закон, що дозволяє виїзд Тимошенко на лікування за кордон, у разі його прийняття парламентом.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: