Янукович добивається, щоб у Тимошенко були спільні інтереси з іншими зеками

Читать на русском

Президент Віктор Янукович висловив упевненість, що ухвалення закону про лікування ув'язнених за кордоном має відповідати інтересам всіх осіб цієї категорії, а не лише екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як передає прес-служба Глави держави, про це він сказав, спілкуючись з журналістами в Запоріжжі.

«Моя позиція була, є і залишається такою, що всі громадяни України рівні перед законом. Верховенство закону, верховенство права - перш за все, воно стосується всіх на рівних. Ніяких ексклюзивних підходів, я вважаю, тут ні в кого немає», - зазначив він.

Янукович також прогнозує, що законопроект про лікування ув'язнених за кордоном буде прийнятий тільки в тому випадку, якщо він не стане технологією для уникнення кримінальної відповідальності.

При цьому Президент ще раз підкреслив, що підпише зазначений закон, якщо він буде прийнятий парламентом.

Нагадаємо, 13 листопада народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник повідомив, що робоча група парламенту з доопрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном не буде продовжувати свою роботу.

Як відомо, у парламенті було зареєстровано декілька законопроектів, які дозволяють лікування ув'язнених за кордоном, але схвалення більшості не отримав жоден з них, в той час як опозиція погодилася підтримати будь-який проект.

Керівник фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що депутати його політсили не голосуватимуть за проекти щодо лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в тому вигляді, в якому вони зареєстровані в парламенті.

17 жовтня 2013 року Президент Янукович вже обіцяв, що підпише закон, який дозволяє виїзд Юлії Тимошенко на лікування за кордон, у разі його прийняття.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: