128 голосів за відставку Яреми: в БПП хочуть дати генпрокурору другий шанс

Читать на русском

Народний депутат та голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв заявив, що у Верховній Раді вже є 128 підписів депутатів за відставку генерального прокурора Віталія Яреми, передає «Слово і Діло» з посланням на «Тиждень».

«Зараз уже 128 депутатів підписалися під розглядом у Верховній Раді відставки генерального прокурора і передали цей лист командиру «Азова» Андрію Білецькому та в госпіталь Дмитру Ярошу для того, щоб вони підписали в себе цей лист. Дуже закликаємо депутатів, які ще не підписалися, ставити під цим свій підпис», – сказав він.

Отже для розгляду питання відставки потрібно зібрати ще 22 голоси.

У той же час, лідер фракції БПП Юрій Луценко вважає, що необхідно дати можливість генпрокурору Віталію Яремі попрацювати ще кілька місяців.

«Я бачу, що депутати активно обговорюють це питання, хтось ставить підпис (під постановою за відставку Яреми – ред.). Хтось відкликає. Я, наприклад, бачив сьогодні тих, хто підписується», – сказав лідер фракції «Блок Петра Порошенка», а також додав, що для відставки треба зібрати набагато більше підписів, ніж 150.

«Проте будьмо реалістами: йдеться ж не про шоу. І якщо є бажання зняти генпрокурора, підписів має бути набагато більше», – підкреслив Юрій Луценко.

Нардеп вважає, що останній місяць Генеральна прокуратура України працює достатньо ефективно.

«Я, наприклад, бачу, що в останній місяць ГПУ працює ефективно. Лунають гучні справи. І я думаю, що треба дати генпрокурору ще кілька місяців попрацювати», – резюмував лідер БПП Юрій Луценко.

Читайте також: Звіт Яреми не переконав «Самопоміч» відкликати голоси за його відставку

Нагадаємо, раніше народний депутат Ігор Луценко в ексклюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» назвав Віталія Ярему не найгіршою кандидатурою на посаду генерального прокурора.

Сам генпрокурор запевняє, що до відставки готовий. «Я не боюся відставки. Я знаю, що знаходжуся на цій посаді тимчасово і намагаюся чесно виконувати свою роботу», – зазначив Віталій Ярема.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: