Ярема – не найгірша кандидатура Генерального прокурора – Луценко

Читать на русском

Ярема може виявитися не найгіршою кандидатурою Генерального прокурора, однак є й кращі.

Про це в екслюзивному інтерв'ю «Слову і Ділу» розповів народний депутат Ігор Луценко.

За словами Луценка, звільнити Ярему готовий і Президент Петро Порошенко, однак не може роботи це відкрито, тому спровокував таку ситуацію. «Абсолютно не в інтересах Яреми було не приходити на наш комітет», – каже депутат. Хоч Луценко і був одним з ініціаторів відставки Генпрокурора, однак зізнається «Ярема може виявитися, не найгіршою кандидатурою на цю посаду, можливо будуть і гірші».

Своєю чергою депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін переконаний, що «у прокуратурі є корупція і навіть Ярема не може на це вплинути, однак додає, що «є у нас гідні, нормальні прокурори».

А от найбільше зауважень до роботи Генерального прокурора у колишніх регіоналів, за часів яких на цій посаді був Віктор Пшонка, якому наразі інкримінують заволодіння впродовж 2010-2014 рр. бюджетними коштами в особливо великих розмірах. «Зауважень до роботи Генеральної прокуратури у нас достатньо і свою позицію ми обов’язково висловимо під час розгляду цього питання (відставки Яреми-Авт.)», – каже депутат від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко.

Читайте також: Ярема не боїться відставки, однак працювати почав

Своєю чергою, Ярема відмовляється йти у відставку. На запитання, чи хоче він залишитися в ГПУ, Ярема відповів так: «Україні потрібно щось робити. Якщо піти – то піти куди?» і додав, Україні потрібні зміни, і «хтось їх повинен робити».


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: